הבלוג של אלי לרמן
ברוכים הבאים לבלוג שלי
מאז תחילת דרכי באייקידו, בשנת 1989, מסקרן אותי החיבור של אייקידו לחיי היומיום. אני רואה באייקידו מעבדה בה אנו חוקרים את תגובותינו, הרגלינו והצורה בה אנו מתנהלים בעולם. ולכן, היכולת לקחת את התובנות מהמעבדה של אולם האימונים (הדוג'ו) אל חיינו נראית לי טבעית ומתבקשת. בבלוג אני כותב על מחשבות, תובנות ושאלות הקשורות באייקידו ובחיבורו לחיים הגדולים. אני מקווה שהבלוג ימשיך להיות מקום לדיון והעמקה באייקידו ובהקשרו לחיינו. התגובות שלכם מוסיפות המון מבחינתי, ולעיתים קרובות דרך תגובה מסוימת אני לומד זוויות הסתכלות חדשות על הנושא. בתקווה להמשך דיונים פוריים ומלמדים והמשך צעידה מהנה בדרך האייקידו.
אלי לרמן
יום אחד חיים שלמים – ההסבר של סוגנומה סנסאי
לפני כמה חודשים שלחתי לסוגנומה סנסאי מכתב ובו ביקשתי את הפירוש שלו למשפט: "יום אחד חיים שלמים". אני שמח לצרף את התרגום להסבר ששלח סנסאי. וכך כותב סוגנומה סנסאי: "יום אחד חיים שלמים" הוא אחד המשפטים שאני מוקיר. ישנו משפט
יום אחד חיים שלמים
בסיום הסדנה השנתית עם סוגנומה סנסאי הענקנו לו מתנה, יצירת אומנות מעשה ידיו של גיא קנטור. אפשר לראות אותה בפוסט הקודם: "יום אחד חיים שלמים 一日一生" אז מה המשמעות של "יום אחד חיים שלמים"? אני חושב על 3 פירושים אפשריים למשפט:
"יום אחד חיים שלמים" – 一日一生
במהלך הסדנה עם סוגנומה סנסאי עלה מספר פעמים המשפט "יום אחד חיים שלמים".בין היתר, המתנה שהענקנו לסנסאי, מעשה ידיו של גיא קנטור, נושאת את הכיתוב הזה (מוצג לראווה בטנג'ין דוג'ו של שוהייג'וקו אייקידו בפוקואוקה, יפן). מה הכוונה?מה זאת אומרת: "יום
לחי שטיינבוים חברי היקר
לחי שטיינבוים חברי היקר, בחרת להמשיך הלאה. ואני מבקש לכתוב לך כמה מילים, מילות פרידה. זכות גדולה נפלה בחלקי להכיר אותך ולהימנות על חבריך. היית לוחם אמיתי, אדם שאינו נרתע מאתגרי החיים, מסתכל על מה שמולך בעיניים פקוחות ומתמודד בקור רוח ובהומור.
צעד צעד זה הדוג'ו
סוגנומה סנסאי – כתב במכתב החודשי: "צעד צעד זה הדוג'ו" (הו-בו-קורה-דוג'ו)
מה המשמעות?
הוא מסביר: בחיי היומיום שלנו, כל הפעולות, כל צעד וצעד הם הדוג'ו. זה כולל את כל הפעולות והמאמצים למירוק וליטוש הנפש.
נשימה
בימי קדם טענו הסינים שהאנשים הקרובים למוות נשמו דרך האף בלבד, בזמן שאנשים חולים נשמו בעזרת הכתפיים, ואנשים רגילים נשמו עם החזה. על אנשים חכמים אמרו שהם נשמו עם הבטן והמאסטרים נשמו עם כפות הרגליים.
איך מכשירים עובד חדש לחנות משכון ביפן
ביפן, עדיין קיימים "חנויות משכון" או "בתי עבוט" (חנות שבה אנשים מביאים דברי ערך, ממשכנים אותם ובתמורה מקבלים מזומן).
באנגלית: Pawn shop. אחת המיומנות החשובות ביותר לעובד בבית עבוט היא היכולת להבדיל בין מקור לזיוף.
הדבר האחד שיש לי שליטה עליו!
אם יש לי בעיה בחיי הנישואין, מה טובה תצמח לי מ"התוודות" בלתי פוסקת על חטאי אשתי? כשאני מתלונן לגבי מגבלותיה אני בעצם אומר שאני חסר אחריות, אני מצהיר על עצמי שאני קורבן חלוש; אני משתק את עצמי בסיטואציה שלילית…
הבעיה אינה "שם"
בכל פעם שאנחנו חושבים שהבעיה היא "שם", מחשבה זו כשלעצמה היא הבעיה! אנחנו מעצימים את כוחו של מה שנמצא "שם" לשלוט בנו. פרדיגמת השינוי מכוונת במקרה זה "מהחוץ-פנימה" – מה שנמצא שם צריך להשתנות לפני שנוכל אנו להשתנות…
אתה מפספס את הפואנטה!
בשיחה עם אחד מחברי הדוג'ו, ד"ר אלאן מורדצקי, הוא סיפר לי על חוויה שהייתה לו בברזיל. הוא הגיע לברזיל, ירד לחוף הים וביקש להצטרף למשחק כדורגל על החוף. לאחר שהצטרף למשחק הכדור הגיע אליו. הוא הרים את ראשו וראה שהשער
תגובות אחרונות