הבלוג של אלי לרמן
ברוכים הבאים לבלוג שלי
מאז תחילת דרכי באייקידו, בשנת 1989, מסקרן אותי החיבור של אייקידו לחיי היומיום. אני רואה באייקידו מעבדה בה אנו חוקרים את תגובותינו, הרגלינו והצורה בה אנו מתנהלים בעולם. ולכן, היכולת לקחת את התובנות מהמעבדה של אולם האימונים (הדוג'ו) אל חיינו נראית לי טבעית ומתבקשת. בבלוג אני כותב על מחשבות, תובנות ושאלות הקשורות באייקידו ובחיבורו לחיים הגדולים. אני מקווה שהבלוג ימשיך להיות מקום לדיון והעמקה באייקידו ובהקשרו לחיינו. התגובות שלכם מוסיפות המון מבחינתי, ולעיתים קרובות דרך תגובה מסוימת אני לומד זוויות הסתכלות חדשות על הנושא. בתקווה להמשך דיונים פוריים ומלמדים והמשך צעידה מהנה בדרך האייקידו.
אלי לרמן
מה הקשר בין אייקידו, פרה ונחש?
בסדנה שהעברתי בישראל היה גם שיעור זאזן. בסיום השיעור שאל אחד המשתתפים: "האם תרגול זאזן או אייקידו במשך שנים רבות יביא לשינוי חיובי אצל בני אדם?". התשובה שעניתי לאותו אדם הייתה קרה וקצרה
רין-קי-או-הן 臨機応変
זהו משפט מהקלאסיקה הסינית – שלמדתי מסוגנומה סנסאי לפני שנים רבות. משמעותו: "להתאים את התגובה לנסיבות המשתנות". החיים מזמנים לנו הפתעות! לא תמיד הכל זורם על מי מנוחות, יש גם סערות. ומגפות.
אימון שריר הכרת הטוב
סוגנומה סנסאי נהג לקרוא בדוג'ו ביפן קטעים קצרים שכתבו מורים גדולים. אחד המורים האהובים עליו היה נאקאמורה טמפו סנסאי. בעבר כתבתי פוסט על משפט של נאקאמורה סנסאי: "מהו הדבר היחידי שקובע את חיינו?"
אייקידו מתחיל במקום שבו התנגשת
במהלך שנותיי ביפן, למדתי מסוגנומה סנסאי אייקידו. אבל, הוא תמיד הזכיר לנו: "אייקידו חייב להיות חלק מהחיים. החוכמה היא לעשות אייקידו בחיים!" אני זוכר שבתחילה לא הבנתי מה הקשר. איך אומנות לחימה קשורה לחיים?
איזה אייקידו אני רוצה לעשות?
לפני כמה ימים ביקר אצלי יאמאסאקי סאן, חבר שלמד איתי יחד משפטים באוניברסיטה ביפן לפני כך וכך שנים. היה מפגש מהנה והעלינו זכרונות.
מה מייחד את האייקידו?
יש שיאמרו שהדגש על "השימוש באנרגיה של התוקף" הוא מה שמבדיל את האייקידו. זה בהחלט מאפיין חשוב אבל יש אותו גם באומנויות אחרות. לעניות דעתי, מה שמייחד את האייקידו הוא העובדה שהמייסד הכניס בו את המושג "אהבה"
נשימה היא גשר בין…
מתוך מאמר בשפה היפנית בנושא משחק גולף ונשימה. במאמר כתובות בין היתר השורות הבאות: הסיבה שבגללה נושמים נשימה עמוקה (סרעפתית) כאשר אנחנו בלחץ או בהתרגשות משתקת…
מילות חוכמה מסוגנומה סנסאי: מהי נקודת התורפה של הברזל? ומהי זו של האדם?
במהלך הביקור של המשלחת ביפן, סוגנומה סנסאי הקריא בדוג'ו קטע טקסט קצר עם משמעות גדולה.
מהו העיקרון החשוב שטרחו לכתוב פעמיים ב"כללי האימון" על פי המייסד?
סוגנומה סנסאי הפנה את תשומת ליבי לעובדה שב"כללי ההתנהגות בדוג'ו" על פי מייסד האייקידו יש עקרון אחד בלבד שכתוב פעמיים. מהו העקרון שהוא כה חשוב עד כי נכתב פעמיים?
איך מתמידים במשהו חשוב? – טיפ מאת סוגנומה סנסאי
במהלך ארוחת הבוקר עם סנסאי, לאחר שיעור הבוקר, הראיתי לסנסאי קטע שהוא כתב על החשיבות של לחיות מתוך רגשות תודה. הוספתי ואמרתי שרוב האנשים מסכימים עם כך שחשוב וכדאי לחיות מתוך "רגשות תודה". אבל זהו אינו הטבע האנושי… ושאלתי, איך
תגובות אחרונות