איך מחזקים את "שריר הנמכת האגו"?
מבקש לחלוק עמכם סיפור אמיתי: לפני כמה חודשים שכן דיבר אליי בצורה מאוד לא יפה. היו חילופי דברים ומאז לא דיברנו זה עם זה (למרות שכן חלפנו זה ליד זה).
היום ניגשתי אליו והצעתי לו שנפתח דף חדש, הסברתי לו מה הפריע לי בהתנהגותו לפני כמה חודשים וביקשתי שנדבר בכבוד זה לזה גם כאשר משהו לא נראה לנו.
הוא קיבל את הצעתי, לחצנו ידיים ואיחלנו שנה טובה איש לרעהו.
באומנויות הלחימה מדברים על חשיבותו של "שריר הנמכת האגו". לוחם המלא בחשיבות עצמית לא יכול להיות לוחם טוב. הוא עסוק בעצמו ובגאוותו. במהלך קרב הלוחם צריך להיות קשוב למי שמולו, אבל איך יעשה זאת אם הוא מלא בעצמו? מספרים שהסמוראים הגדולים ביותר היו אנשים ענווים.
אני מרגיש שהבוקר אימנתי וחיזקתי את "שריר הנמכת האגו". הרגשה טובה 🙂
אם יש מישהו שמזמן שכחתם על מה היה הוויכוח איתו, אולי תרצו לפרגן לעצמכם ולפתוח דף חדש?
כתמיד, מצפה בכיליון עיניים לתגובות החכמות שלכם.
הבלוג של אלי לרמן
למה הוקרת תודה – זה הכי חשוב? 感謝報恩
רגע לפני השנה החדשה – מה הייתם מאחלים לעצמכם? לאורך השנים בהן חייתי ביפן, סוגנומה סנסאי נהג לומר אינספור פעמים: "רגשות תודה זה הכי חשוב!" ותמיד שאלתי את עצמי: למה בעצם זה הכי חשוב? בשבוע שעבר סנסאי שלח מכתב לחברי הדוג'ו שמדבר על (איך לא?) "רגשות תודה והכרת הטוב".
3 Responses
אלי היקר, עשית תרגיל טוב. אבל כשהנמכת את שריר הגאווה (דהיינו אגו) למעשה העצמת את הנפש בכוחות נוספים אשר מתישהוא יבואו לידי ביטוי גם בתחומים אחרים. מאחל גם לעצמי להצליח בתירגולים האלה . שנה טובה וחתימה טובה 🙂
אברהם היקר,
תודה רבה על החיזוק החיובי.
שריר הנמכת האגו הוא חשוב וחיובי כפי שציינת בדיוק בגלל שהוא מפנה מקום לאדם להיות מי שהוא באמת.
שנה טובה וחתימה טובה לך ולכל בני ביתך.
אלי