אייקידו כמשל למעיין נעורים

אייקידו כמשל למעיין נעורים

כל מי שאייקידו זה חלק מחייו יודע לספר עד כמה אמנות עתיקה זו רלוונטית לחיי היום יום. עקרונות האייקידו יכולים לשמש במערכות יחסים בין בני אדם ובכלל יוצרים תובנות להתמודדות עם החיים.

אני לא רוצה לדבר על הצד הרוחני של האייקידו אלא על הצד הפיזי. נכון שאי אפשר להפריד בין השניים אבל בכל זאת יש לאייקידו השפעה ישירה על החוסן הגופני של העוסקים באמנות זו ועל כך אני רוצה להתעכב.

באתר המרכז, בדברי הסבר על השיטה מצויין שהאייקידו משפר את הכושר הגופני ואת הגמישות. זה בדרך כלל לא מדבר לצעירים שבינינו שעבורם כושר גופני הוא חלק בשגרת החיים. שני בניי עוסקים באימונים גופניים מפרכים מבלי לעסוק באייקידו. אני בעצמי עסקתי בעבר בשחיה, רכיבה על סוסים, וקרטה. אז מה הופך את האייקידו למיוחד?

קצת הסטוריה אישית: עברתי את גיל שישים ולפני חמש שנים, כאשר התחלתי להתאמן באייקידו, מצבי הגופני היה פחות או יותר דומה לבני גילי. ברכיים כואבות, גב מיילל, צוואר מוציא קולות של גלגלי שיניים חלודים. על כושר גופני בכלל אין הרבה מה לספר, פשוט לא היה. ידעתי שאני בתהליך של התדרדרות גופנית שמאפיינת את ההתבגרות.

התחלתי להתאמן למרות אזהרות חבריי שחשבו שנפלתי על הראש (זאת בנוסף לגלגולים). היה קשה, היה מתסכל, אבל הימים עברו, התחלפו בחודשים, ואחרי זה בשנים. התחלתי להרגיש משהו שלא חוויתי שנים. זה התחיל בצוואר, זה עבר לגב, לרגליים ובסוף השתלט על כל הגוף. תחושה של "אני יכול", תחושה של חוזק, אמונה שהגוף יכול לגלות יכולות שחשבתי שאבדו לעד. התרגילים שנראים כל כך בסיסיים בתחילת הדרך יוצרים את המציאות החדשה.

לפני מספר חודשים השתתפתי בסדנה השנתית עם נאקאמורה שיהאן. כל טכניקה פורקה לרכיבים וקיבלנו הסברים על המכניקה של התנועה והשליטה בה – נושאים מתוחכמים שעדיין קשים להבנה. ברור לי שגם מה שאנחנו מתרגלים מבוסס על חוכמה עתיקה שאולי שורשיה מובילים למעיין הנעורים המיתולוגי! אני צוחק, אבל יחד עם זאת, רואים ביפן מתאמנים בני שמונים ויותר שמגלים על המזרן יכולות של צעירים מהם בשנים רבות.

אולי לא נדע אף פעם מה הסיבה אבל אייקידו משפיע על הגוף והנפש באופן ייחודי ואני אישית חש כל יום את כל הטוב שמתגלה עם חלוף השנים.

מעיין נעורים, לך תדע.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

החרב המחייה
הבלוג של אלי לרמן

החרב המחייה

החרב במקור שימשה ככלי הרג. במהלך השנים פיתחו הסמוראים קוד התנהגות, אמות מוסר ואתיקה גבוהות, העושות שימוש באותו כלי מקורי, אך הולכות הרבה מעבר אליו.
זוהי ההתפתחות של ה- "Do" , הדרך. זוהי הדרך שבה צועד הסמוראי, דרך ההתפתחות העצמית, דרך המוסר. החרב, הפכה מכלי הרג לכלי לחיים טובים ונכונים יותר.

המשך קריאה »
למה הוקרת תודה - זה הכי חשוב
הבלוג של אלי לרמן

למה הוקרת תודה – זה הכי חשוב? 感謝報恩

רגע לפני השנה החדשה – מה הייתם מאחלים לעצמכם? לאורך השנים בהן חייתי ביפן, סוגנומה סנסאי נהג לומר אינספור פעמים: "רגשות תודה זה הכי חשוב!" ותמיד שאלתי את עצמי: למה בעצם זה הכי חשוב? בשבוע שעבר סנסאי שלח מכתב לחברי הדוג'ו שמדבר על (איך לא?) "רגשות תודה והכרת הטוב".

המשך קריאה »
אייקידו בנהיגה
בלוג חברי המרכז

אייקידו בנהיגה

אתמול, תוך כדי ישיבה על הכסא במשרד שלי, מבלי שעשיתי תנועה מיוחדת, נתפס לי הצוואר בצורה קשה. לא יכולתי להזזיז את הראש ובקושי יכולתי להחזיק אותו בכלל. הכאבים התחילו מהראש, דרך הצוואר עד לשכם הימנית. קרה לי כבר בעבר שנתפס לי הצוואר יותר מפעם אחת אבל הפעם ידעתי שזה יותר קשה…

המשך קריאה »