אז איך היה לכם ביפן

אז איך היה לכם ביפן?

במוצ"ש 6/4/2019 יצאה משלחת של המרכז הישראלי לאייקידו למחנה אימונים בפוקואוקה, יפן. חברי המשלחת: גיא טוטקה, חנה בהק, יוסף צעירי, עדי גורן, אדי האס שאליו הצטרפו אשתו סווטה ושני ילדיו אורי ואיתי ועבדכם הנאמן.

במהלך רוב התקופה (10 ימים נטו) התאמנו פעמיים ביום: בוקר וערב. השיעורים בדוג'ו הם בני 60 דקות אבל מספיקים הרבה 🙂

האינטנסיביות של האימונים מצטברת וכולנו הרגשנו את העייפות בשרירים. כמו כן, בלטו העומק והניסיון של חברי הדוג'ו ביפן שחלקם מתאמנים למעלה מ 50 שנים באייקידו. או כפי שחנה היטיבה לנסח זאת: "בסיום השיעור עשיתי חשבון והבנתי שיש לי למעלה מ 200 שנות אייקידו על הידיים…"

מעבר לשיעורים שהיו מלמדים ומעשירים מאוד, ומעבר לעובדה שכולנו הרגשנו זכות גדולה להתאמן באקדמיה הגבוהה לאייקידו בראשות סוגנומה סנסאי, היו גם הרבה מפגשים חברתיים עם חברי הדוג'ו, וכשאני נזכר אז כמעט בכל ערב יצאנו לאכול ולשתות עם החברים מהדוג'ו ביפן שעשו מאמצים עילאיים לוודא שאנחנו נהנים.

אז לסיכום: אייקידו משובח ברמה הגבוהה ביותר, אירוח כיד המלך, אוכל יפני מעולה וזול וחברים טובים לדרך – מה עוד אפשר לבקש?

קיבלנו הרבה צידה לדרך גם מבחינה טכנית וגם מבחינת דגשים ליישום "אייקידו בחיים" ואני מרגיש אסיר תודה על כל הטוב שהרעיפו עלינו. במהלך החודשים הקרובים אעשה כמיטב יכולתי להעביר בשיעורים בדוג'ו חלק מכל הטוב שקיבלנו. מצפה בכיליון עיניים להתאמן עם חברי הדוג'ו ולהמשיך ללטש ולהתקדם ביחד.

תודה רבה לסוגנומה סנסאי ולכל חברי שוהייג'וקו על האירוח הלבבי והכנסת האורחים. ותודה לכל חברות וחברי המשלחת שהצטרפו למסע המיוחד הזה.

ב 16 לאפריל 2020 מתוכננת משלחת נוספת ליפן. עד הפעם הבאה 🙂

מצורפת תמונה עם סוגנומה סנסאי בדוג'ו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

קיבעון
הבלוג של אלי לרמן

קיבעון (תבנית מחשבה)

קבוצת מדענים הציבה חמישה קופים בכלוב. במרכז הכלוב הציבו סולם ועליו ערימת בננות. כאשר קוף מסוים עלה על הסולם כדי לקחת לו בננה, המדענים שפכו

המשך קריאה »
חמשת העקרונות אל האושר
הבלוג של אלי לרמן

חמשת העקרונות אל האושר

אדם יפני בשם וואטאנאבה יאג'י, בן 95, כתב ספר שכותרתו: "אני אחיה עד גיל 125". האיש כתב את הספר מתוך הסתכלות על תהליך ההזדקנות כתהליך

המשך קריאה »