שיעור האייקידו הראשון שלי ביפן

שיעור האייקידו הראשון שלי ביפן

השיעור הראשון שלי באייקידו ביפן היה בפוקואוקה-דוג'ו, אחד מהדוג'ואים בהם התאמנו, וכידוע, אין כמו אהבה ראשונה. כבר אז התמלאתי חרדת-קודש למראה פוקואקה-דוג'ו.

הדוג'ו ממוקם במבנה עץ ישן מאוד, שעל אחד מקירותיו תלויות מסיכות, ושמזכיר לי מראות ומקומות מסרטים יפניים היסטוריים.

אחת החוויות המיוחדות בעיני הוא השיעור של סוגנומה-סנסיי ביום חמישי בשעה 7 בבוקר בפוקואוקה-דוג'ו. אמנם כדי להגיע לשיעור יש לקום בשעה חמש וחצי ולצאת בשש, משימה לא פשוטה במיוחד אם ערב קודם יוצאים לבלות עד מאוחר, אבל המאמץ משתלם, ללא ספק.

רוב המשתתפים בשיעור, רובם ככולם, מתאמנים מאוד ותיקים, ו-ותק בפוקואוקה פירושו עשרות שנות אייקידו, לא פחות. חישוב שנות האייקידו המצטברות של כל המשתתפים בשיעור מוביל אותי למאות רבות של שנים, וזה בא לידי ביטוי באנרגיה ובאווירה המיוחדת של שיעור זה.

וכל מילה נוספת – מיותרת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

ichi-go-ichi-e
הבלוג של אלי לרמן

מפגש של פעם בחיים

Ichi go Ichi e     一期一会 המשפט מיוחס למורה המפורסם של טקס התה (סן נו ריקקיו): בתרגום ישיר מהמקור: "זמן אחד מפגש אחד" אבל לעניות

המשך קריאה »
עוף החול ומה הקשר לאייקידו
הבלוג של אלי לרמן

עוף החול ומה הקשר לאייקידו

כולם מכירים את עוף החול, הפניקס, הציפור המיתולוגית שנשרפת וקמה לתחייה מתוך האפר באופן מחזורי. בהנחה שמיתוס הוא סיפור בעל משמעות עמוקה לבני אדם (וההוכחה

המשך קריאה »
איך עוזרים לפרח להיפתח
הבלוג של אלי לרמן

איך עוזרים לפרח להיפתח?

גם השבוע קראתי בדוג'ו שיר של סאקאמורה סנסאי אם תרצה ותתפלל הפרח ייפתח או ביפנית: 念ずれば 花開く 坂村真民 מה דעתכם על השיר? איך אתם מבינים אותו?

המשך קריאה »