לאכול מתוך רגשות תודה

לאכול מתוך רגשות תודה ולהקפיד ללעוס היטב

רבים מהמאכלים שאנו אוכלים מבוססים על לקיחת חיים של בעלי חיים אחרים.

כאשר אנו אוכלים חשוב לאכול מתוך רגשות תודה, ללעוס היטב לחוש היטב את הטעם.

בעיר פוקואוקה ישנו אדם בשם שוצ'י-סאן (SHOCHI),  שכיום בשנת 2011 הינו בן 102. אדם זה ייסד בעיר פוקואוקה בי"ס ייחודי לילדים עם פיגור שכלי ובנה שיטות טיפול והדרכה ייחודיות. האיש במרום שנותיו מלא מרץ ומקדם בימים אלה בניית בתי ספר דומים גם בסין ובקוריאה.
בשנה שעברה נסע להרצות על נושא זה בארה"ב, רוסיה, סין ובעוד מספר מדינות!

שוצ'י-סאן מספר כי כאשר הוא מכניס דבר אוכל לפיו הוא מקפיד ללעוס לפחות 30 פעם.

אם גם אנו נלך בדרכו של שוצ'י סאן, נפעל לקדם את החלום שלנו, ונקפיד לאכול מתוך רגשות תודה וללעוס היטב אולי נצליח להגיע לגיל 100 ולהיות פעילים ומלאי חיוניות כמוהו.

תגובה אחת

  1. מעורר השראה, ועם השלכה לשאר מעשינו ביומיום ובדוג'ו כאחד. קידה בלב מלא בהוקרת תודה, תירגול ללא פיזור מחשבותינו וכו'. נקווה ששוצ'י סאן יחיה עד יותר ממאה ועשרים, ואין ספק שאורח חייו ימשיך להשפיע על אינספור אנשים, והנה גם על הקוראים בבלוג זה. ישר כח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

שיעור האייקידו הראשון שלי ביפן
בלוג חברי המרכז

שיעור האייקידו הראשון שלי ביפן

השיעור הראשון שלי באייקידו ביפן היה בפוקואוקה-דוג'ו, אחד מהדוג'ואים בהם התאמנו, וכידוע, אין כמו אהבה ראשונה. כבר אז התמלאתי חרדת-קודש למראה פוקואקה-דוג'ו. הדוג'ו ממוקם במבנה עץ

המשך קריאה »
אייקידו מתחיל במקום שבו התנגשת
הבלוג של אלי לרמן

אייקידו מתחיל במקום שבו התנגשת

במהלך שנותיי ביפן, למדתי מסוגנומה סנסאי אייקידו. אבל, הוא תמיד הזכיר לנו: "אייקידו חייב להיות חלק מהחיים. החוכמה היא לעשות אייקידו בחיים!" אני זוכר שבתחילה לא הבנתי מה הקשר. איך אומנות לחימה קשורה לחיים?

המשך קריאה »
החרב המחייה
הבלוג של אלי לרמן

החרב המחייה

החרב במקור שימשה ככלי הרג. במהלך השנים פיתחו הסמוראים קוד התנהגות, אמות מוסר ואתיקה גבוהות, העושות שימוש באותו כלי מקורי, אך הולכות הרבה מעבר אליו.
זוהי ההתפתחות של ה- "Do" , הדרך. זוהי הדרך שבה צועד הסמוראי, דרך ההתפתחות העצמית, דרך המוסר. החרב, הפכה מכלי הרג לכלי לחיים טובים ונכונים יותר.

המשך קריאה »