הבלוג של אלי לרמן

ברוכים הבאים לבלוג שלי

מאז תחילת דרכי באייקידו, בשנת 1989, מסקרן אותי החיבור של אייקידו לחיי היומיום. אני רואה באייקידו מעבדה בה אנו חוקרים את תגובותינו, הרגלינו והצורה בה אנו מתנהלים בעולם. ולכן, היכולת לקחת את התובנות מהמעבדה של אולם האימונים (הדוג'ו) אל חיינו נראית לי טבעית ומתבקשת. בבלוג אני כותב על מחשבות, תובנות ושאלות הקשורות באייקידו ובחיבורו לחיים הגדולים. אני מקווה שהבלוג ימשיך להיות מקום לדיון והעמקה באייקידו ובהקשרו לחיינו. התגובות שלכם מוסיפות המון מבחינתי, ולעיתים קרובות דרך תגובה מסוימת אני לומד זוויות הסתכלות חדשות על הנושא. בתקווה להמשך דיונים פוריים ומלמדים והמשך צעידה מהנה בדרך האייקידו.

למה הוקרת תודה - זה הכי חשוב

למה הוקרת תודה – זה הכי חשוב? 感謝報恩

רגע לפני השנה החדשה – מה הייתם מאחלים לעצמכם? לאורך השנים בהן חייתי ביפן, סוגנומה סנסאי נהג לומר אינספור פעמים: "רגשות תודה זה הכי חשוב!" ותמיד שאלתי את עצמי: למה בעצם זה הכי חשוב? בשבוע שעבר סנסאי שלח מכתב לחברי הדוג'ו שמדבר על (איך לא?) "רגשות תודה והכרת הטוב".

המשך קריאה »

מי שיודע

בספר טאו טה צ'ינג (שנכתב לפני 2500 שנים) בפרק 56 יש משפט קצר שבתרגום חופשי הולך כך: "מי שיודע אינו מדבר, מי שמדבר אינו יודע". איך זה קשור לנושא החודשי שלנו.

המשך קריאה »

הסיפור על זבוב הבהמות

היה מנכ"ל של חברה מאוד גדולה שנקלעה לקשיים. הוא ניסה כל מיני דרכים להחזיר את החברה למסלולה אך ללא הצלחה. יום אחד המליץ לו מישהו ללכת להיוועץ בראש מנזר הזן הסמוך.

המשך קריאה »
עוף החול ומה הקשר לאייקידו

עוף החול ומה הקשר לאייקידו

כולם מכירים את עוף החול, הפניקס, הציפור המיתולוגית שנשרפת וקמה לתחייה מתוך האפר באופן מחזורי. בהנחה שמיתוס הוא סיפור בעל משמעות עמוקה לבני אדם (וההוכחה לכך היא שהוא ממשיך להיות מועבר מדור לדור במשך אלפי שנים) נשאלת השאלה: איך המיתוס

המשך קריאה »
מה אפשר לתת כאשר אין לך דבר

מה אפשר לתת כאשר אין לך דבר?

סוגנומה סנסאי מלמד שבבודהיזם יש 7 דברים שאתה יכול לתת לאחר – גם אם אין לך כלום! בדרך כלל כאשר אנו חושבים על לתת משהו – המחשבה היא על משהו מוחשי. אבל בבודהיזם מלמדים שגם אם אין לך דבר אתה

המשך קריאה »
בתוך הקושי יש הנאה

בתוך הקושי יש הנאה

בתקופה המאתגרת שבה אנו נמצאים, בחר סוגנומה סנסאי לצטט באוזני חברי הדוג'ו טקסט מפורסם מאוד של יאסואוקה מאסאהירו סנסאי. הטקסט כולל שישה משפטים. בכל משפט מצוי היפוך.

המשך קריאה »
מה הקשר בין אייקידו, פרה ונחש

מה הקשר בין אייקידו, פרה ונחש?

בסדנה שהעברתי בישראל היה גם שיעור זאזן. בסיום השיעור שאל אחד המשתתפים: "האם תרגול זאזן או אייקידו במשך שנים רבות יביא לשינוי חיובי אצל בני אדם?". התשובה שעניתי לאותו אדם הייתה קרה וקצרה

המשך קריאה »